Menu

Online Dorpsplein

Welkom op ons nieuwe online dorpsplein; de Poort naar Noord !

Op dit online dorpsplein is van alles mogelijk, wat hieronder kort toegelicht zal worden. Wanneer bepaalde onderdelen voor u onduidelijk zijn of als u meer wilt weten over de Poort naar Noord, neem dan gerust contact met ons op via de knop ‘Vragen & Contact’ in het hoofdmenu.

Het hoofdmenu bevat verschillende onderdelen:

Poort naar Noord

Buurtbewoners; hier vind je de verschillende profielen van de buurtbewoners van Heliport die zich hebben aangemeld voor deze website. Iedereen is vrij om uitgebreide of minder uitgebreide informatie over zichzelf op zijn/haar profiel te plaatsen. Je kunt de bewoners ook een contactverzoek sturen door op ‘toon volledig profiel’ à ‘stuur contact verzoek’ te klikken, op deze manier kun je elkaar privé mailen.
Buurtverbinders; hier vind je meer informatie over de initiatiefnemers, ook wel de buurtverbinders genoemd, van deze website. Zij zijn dit initiatief gestart om de meer sociaal contact te creëren in de buurt voor de bewoners die daarin geïnteresseerd zijn.
Groepen; hier vind je de verschillende groepen en/of organisaties die een profiel aangemaakt hebben op deze website. Bij groepen kun je denken aan de groep ‘Groene Vingers’, dit is een groepje bewoners die eens in de zoveel tijd de entree en het plein van het complex opruimen. Bij organisaties kun je denken aan de gemeente; een contactpersoon van de gemeente heeft ook een profiel aangemaakt waardoor er directer met de gemeente gecommuniceerd kan worden.
Online dorpsplein; deze pagina.

Buurt en Omgeving

Onze Buurt; hier vind je wat algemene informatie over Heliport.
Betrokken instanties; hier vind je links naar websites van bijvoorbeeld de gemeente, de politie, het Hoogheemraadschap enzovoorts. Er is hier ook een mogelijkheid voor (horeca)ondernemers om een link te plaatsen naar hun eigen website of naar hun groep (die zij aan kunnen maken op deze website).

 

De verschillende mogelijkheden op dit online dorpsplein:

Hulp gevraagd en Hulp geboden; dit zijn twee categorieën waar iedere bewoner die een profiel heeft aangemaakt om hulp kan vragen of hulp kan aanbieden. Dit kan gaan om het lenen van een boormachine of het uitlaten van een hondje, maar ook om hulp met bijvoorbeeld boodschappen doen wanneer een buurman of –vrouw hier zelf even niet toe in staat is.
Agenda; hier vind je een overzicht van de geplande evenementen voor de komende tijd.
Prikbordadvertenties; hier kunnen spullen worden aangeboden. Het is niet de bedoeling dat deze categorie een soort marktplaats wordt; maar dat je bijvoorbeeld het oude fietsje van je zoon of dochter hier aanbiedt wanneer je van plan bent hem weg te gaan gooien, terwijl een ander er nog heel blij van kan worden!
Nieuws: onder deze categorie plaatsen bewoners nieuwsberichten, dit kan gaan om verslagen van evenementen, om belangrijke gebeurtenissen binnen onze buurt of een aankondiging van een evenement dat komen gaat. Nieuwsberichten kunnen onder uitgelicht worden geplaatst door de beheerders van deze website, wanneer een nieuwsbericht van grote waarde of belangrijkheid wordt geschat, zal deze voor een bepaalde periode onder het kopje uitgelicht op de homepagina worden weergegeven.
Buurtradar; het kaartje wat rechts op de homepagina staat is de buurtradar. Door op ‘grote kaart’ te klikken zie je alle berichten die er zijn geplaatst weergegeven op locatie.
Buurtverhalen; onder deze categorie kunnen leuke verhalen en/of anekdotes over de buurt gedeeld worden.
Buurtverbeteringen; heb jij een leuk idee voor onze buurt, meld het dan hier en krijg de buurtbewoners mee in je idee!

Wij wensen jullie veel plezier en ik hoop dat we door meer sociaal contact met elkaar een leukere en gezelligere leefomgeving kunnen creëren!